Sunday, February 3, 2013

How To Stay Healthy All the Time And Avoid Your Doctor - When You See the Green Logo Writen On Product Buy It :) Is 100% Organic

cumparati produse sanatoase cu marca bio uniunea europeana

 Ce este agricultura ecologică?

O legătură de morcovi folosind agricultura ecologica În mod simplu, agricultura ecologică este un sistem agricol menit să vă furnizeze dumneavoastră, consumatorului, alimente proaspete, gustoase şi autentice şi care în acelaşi timp respectă ciclul natural de viaţă al sistemelor. 
 
manaca natural organic si prospat logo frunza
 

Principii

Pentru a obţine acest lucru, agricultura ecologică se bazează pe un număr de obiective şi principii, la fel ca şi pe bunele practici create să minimizeze impactul omului asupra mediului înconjurător, asigurându-se în acelaşi timp că sistemul agricol operează pe cât de natural posibil.
Practicile specifice agriculturii ecologice cuprind:
  • Rotaţia culturilor ca premisă a folosirii eficiente a resurselor fermei.
  • Limite foarte stricte privind folosirea pesticidelor sintetice chimice şi a îngrăşămintelor chimice, a antibioticelor pentru animale, a aditivilor alimentari şi a altor substanţe complementare folosite pentru prelucrarea produselor agricole
  • Interzicerea folosirii organismelor modificate genetic
  • Valorificarea resurselor existente la faţa locului, ca de pildă folosirea ca fertilizator a gunoiului provenit de la animale şi a furajelor produse la fermă
  • Alegerea unor specii de plante şi animale rezistente la boli şi dăunători, adaptate condiţiilor locale
  • Creşterea animalelor în libertate şi adăposturi deschise şi hrănirea acestora cu furaje ecologice
  • Folosirea unor practici de creştere a animalelor adaptate fiecărei rase în parte
procesarea alimentelor, ditributie selectie, agricultura variata si locala

 Lanţ de distribuţie

Producţia agricolă ecologică este, de asemenea, o parte a unui lanţ mai larg, care cuprinde procesarea alimentelor, sectoarele de distribuţie şi vânzare şi în final, pe dumneavoastră, consumatorul. Fiecare verigă în acest lanţ este menită să joace un rol important în realizarea beneficiilor legate de producţia unor alimente ecologice, într-o serie variată de domenii, detaliate într-o altă secţiune a acestui site, incluzând:
Prin urmare, de câte ori cumpăraţi un măr ecologic de la supermarketul local, sau alegeţi din meniul restaurantului preferat, un vin obţinut din struguri ecologici, puteţi fi siguri că acestea au fost produse conform unor regulil stricte, care respectă mediul înconjurător şi animalele.

o mancare sanatoasa in familie la tara

Reguli

În UE, aceste reguli sunt stabilite prin Regulamentului (CEE) nr. 2092/91 al Consiliului privind metoda de producţie agricola ecologică şi indicarea acesteia pe produsele agricole şi alimentare.
O revizuire detaliată a prezentei reglementări a dat naştere la două propuneri din partea Comisiei Europene în Decembrie 2005, pentru o serie de reguli simplificate şi îmbunătăţite privind importul produselor ecologice pe de o parte şi producţia ecologică şi etichetarea pe de altă parte. Aceste două propuneri au fost adoptate de Consiliul Europen. Prima dintre acestea, Regulamentulasupra importului şi anume Regulamentul Consiliului (CE) nr. 1991/2006 din 21 Decembrie 2006 care modifică Regulamentului (CEE) nr. 2092/91 al Consiliului privind metoda de producţie agricola ecologică şi indicarea acesteia pe produsele agricole şi alimentare (en) a intrat în vigoare în Ianuarie 2007.
Cealalt regulament , si anume Noul Regulament al Consiliului (EC Nr. 834/2007) din iunie 2007 privind producţia ecologică şi etichetarea produselor ecologice defineşte producţia ecologică, sigla şi sistemul de etichetare a fost adoptat de către Consiliul Uniunii Europene pe 28 Iunie 2007 şi se aşteaptă să intre în vigoare la 1 Ianuarie 2009.
agricultura ecologica in crestere, fara pesticide, fara ingrasaminti chimici

 Siglă şi etichetare

Reglementările actuale UE privind producţia ecologică stabilesc modul de administrare al culturilor agricole şi efectivelor de animale şi modul de procesare al alimentelor şi nutreţurilor, pentru ca acestea să poată fi etichetate ca ecologice. Conformitatea cu Reglementările UE privind produsele ecologice este, de asemenea, obligatorie pentru produsele care vor purta sigla UE pentru agricultura ecologică. Este, de asemenea, obligatorie menţionarea pe etichetă şi a codului organismului de inspecţie care inspectează operatorii din domeniul agriculturii şi certifică şi produsele ecologice.
Acest regim de etichetare are scopul de vă asigura pe dumneavoastră şi pe alţi consumatori din Statele Membre ale Uniunii Europene,de natura ecologică a produselor pe care le cumpăraţi. Sigla UE este creată pentru a mări gradul de recunoaştere al produselor ecologice în rândul consumatorilor şi acţionează la fel ca şi siglele naţionale pe care le puteţi observa pe produsele din ţara dumneavoastră. În prezent, nu este obligatoriu ca produsele conforme cu Regulamentul UE privind producţia agricolă ecologică să poarte sigla europeană, dar acest lucru va deveni obligatoriu când noul Regulament va intra în vigoare.

Fapte

Statisticile arată că mulţi consumatori UE, ca şi dumneavoastră, caută produse care poartă aceste etichete şi sigle ecologice atunci când cumpără legume sau îşi aleg un fel de mâncare la restaurant sau cantină.
Studiile estimează că piaţa produselor ecologice creşte cu 10-15% pe an.
Vizitaţi secţiunea cererea consumatorilor pentru mai multe informaţii.

Siglă şi etichetare

Tavă cu alimente ecologice otet de mere eco 
Atunci când consumatori, ca dumneavoastră , aleg să cumpere produse ecologice, ei trebuie să ştie că primesc exact acel produs pentru care au plătit. Sigla şi sistemul de etichetare ecologic reprezintă mecanismul ce face posibil acest lucru. Acest sistem este creat să vă ofere încredere deplină că produsele pe care le cumpăraţi sunt produse în totalitate în conformitate cu Regulamentul UE privind producţia agricolă ecologică sau în cazul bunurilor importate, conform unui sistem echivalent, cu reguli la fel de stricte.

bea suc de postocale pentru o sanatate de invidiat

 

Procesul

Producţia şi comercializarea produselor pe piaţa ce poartă etichete şi sigle UE specifice modului de producţie ecologic urmează un proces strict ce trebuie urmat întocmai.
Fermierii ce practică agricultura convenţională trebuie mai întâi să supună exploataţia unei perioade de conversie de minimum doi ani înainte de a putea obţine produse agricole ce pot fi comercializate ca produse ecologice. În cazul în care vor să obţină atât produse ecologice cât şi convenţionale, ei trebuie să separe clar aceste două operaţiuni, în cursul fiecărei faze de producţie.
Atât producătorii cât şi procesatorii trebuie să respecte tot timpul regulile specifice precizate în Regulamentul UE. Ei trebuie să-şi supună activitatea unor inspecţii din partea organismelor sau autorităţilor de inspecţie UE, pentru a se asigura că fermierii respectă legislaţia în vigoare privind produsele ecologice
Operatorii care trec cu succes de aceste inspecţii vor primi apoi certificarea ecologică şi îşi vor putea eticheta produsele ca fiind ecologice.

Claritate

Regulamentul conţine reguli stricte privind etichetarea şi folosirea siglei, pentru a se evita orice confuzie în rândul consumatorilor, sau potenţialele abuzuri:
"Pentru produsele nonecologice nu poate fi folosit nici un termen ca de pildă, organic, bio, eco etc., inclusiv termenii folosiţi în mărcile înregistrate şi sunt interzise şi practicile de etichetare sau publicitate ce ar putea induce în eroare pe consumatori sau utilizatori prin sugerarea faptului că produsul sau ingredientele acestuia satisfac cerinţele stabilite în această Regulament"
În plus, eticheta ecologică nu poate fi folosită pe un produs care conţine OMG-uri.

invata sa mananci sanatos lacto vegetarian legume crude

 Indicaţii

Pentru a vă oferi mai multă siguranţă, prin lege, toate produsele etichetate ca ecologice trebuie să poarte numele ultimului operator care a manipulat produsul, ex: producătorul, procesatorul sau vânzătorul şi denumirea sau codul organismului de inspecţie şi certificare.

Sigla

Sigla UE a agriculturii ecologice şi cele ale Statelor Membre sunt folosite pentru a completa etichetarea şi a mări vizibilitatea alimentelor şi băuturilor ecologice pentru consumatori.
Aşadar, consumatorii ce cumpără produse care poartă sigla UE pot avea încrederea că:
  • cel puţin 95% din ingredientele produsului au fost produse după metoda de producţie ecologică;
  • produsul respectă regulile schemei oficiale de inspecţie;
  • produsul provine direct de la producător sau procesator, într-un pachet sigilat;
  • produsul poartă numele producătorului, procesatorului sau vânzătorului şi numele sau codul organismului de inspecţie şi certificare.
Aplicarea logo-ului UE pe produsele alimentare preambalate este obligatorie începând cu data de 1 iulie 2010 . Utilizarea acestuia rămâne opţională pentru produsele importate după această dată. Acolo unde, în viitor, este folosită sigla ecologică UE, o dată cu aplicarea noului Regulament, aceasta va trebui să fie însoţită de indicarea locului de producere al materiilor prime agricole. Această indicaţie poate fi de forma 'UE', 'non-UE' sau numele ţării din UE sau din afara UE, unde au fost obţinute produsul sau materiile prime ale acestuia.
Dacă operatorii vor dori să-şi vândă produsele într-un alt Stat Membru UE, trebuie să afişeze o Siglă adiţională ce va fi recunoscut pe acele pieţe. Folosirea siglei ecologice UE poate evita această dublare, oferind recunoaşterea în întreaga Uniune Europeană. Pentru informaţii suplimentare despre noul logo ecologic al UE, consultaţi secţiunea ntrebări frecvente despre logo (en).

morcovul sursa zilnica de energie regenerabila

Inspecţii

Odată cu încheierea procesului de conversie, operatorii continuă să fie supuşi unor inspecţii anuale ce cuprind:
  • Inspecţia documentaţiei privind achiziţiile şi vânzările, stocul de animale şi evidenţa privind medicaţia etc.
  • Este posibilă luarea de mostre
  • Inspectarea condiţiilor de viaţă ale animalelor, în interior şi în exterior.
  • Inspectarea depozitelor, terenurilor, livezilor, serelor şi pajiştilor
Inspectorii pot planifica inspecţii neanunţate şi vizite "la faţa locului", în cazul operatorilor care prezintă un risc mai mare.
Fiecare Stat Membru a stabilit un sistem de inspecţie şi a desemnat un număr de autorităţi publice şi/sau organisme private de inspecţie şi certificare recunoscute, ce desfăşoară inspecţia şi certificarea producţiei ecologice.

Neconformarea

În cazul operatorilor care nu îndeplinesc toate cerinţele, acestora li se poate retrage certificarea ecologică şi dreptul de a vinde produsele ca ecologice.

Sigla

EU-logo for organic farming invata sa gatesti acasa
Sigla UE de agricultura ecologica ofera consumatorilor încredere în ce priveste originea si calitatea alimentelor si bauturilor, iar prezenta acestei sigle pe orice produs este o asigurare ca a fost respectata Regulamentul UE privind agricultura ecologica.
Din iulie 2010, logo-ul ecologic al UE este obligatoriu pentru toate produsele alimentare ecologice preambalate din cadrul Uniunii Europene. Logo-ul se poate utiliza si în mod voluntar pentru produsele ecologice care nu sunt preambalate, fabricate pe teritoriul UE, sau pentru toate produsele ecologice importate din tari terte.
Logo-ul, care este marca înregistrata colectiva, împreuna cu manualul sau de utilizare, pot fi descarcate în toate formatele grafice de mai jos.

Vechiul si noul logo ecologic al UE:

Vechiul logo ecologic al UE optional alimenteaza organismul cu produse ecologice Noul logo ecologic este cel de-al doilea simbol care certifica produsele ecologice din UE. Primul a fost lansat la sfârsitul anilor 1990 si a fost aplicat în mod voluntar. Acesta va fi scos din uz începând cu data de 1 iulie 2010, desi înca va mai aparea pe anumite produse care trec prin lantul de furnizare.
În 2007, ideea de promovare a sectorului agriculturii ecologice prin introducerea unui logo ecologic obligatoriu al UE a beneficiat de sprijinul necesar din partea tuturor Statelor Membre. Pentru a gasi un design original care se va adresa tuturor consumatorilor europeni, Comisia Europeana a decis în 2008 sa organizeze un concurs pentru logo-ul ecologic la nivel european. Concursul s-a adresat studentilor la arte plastice si design din toate tarile UE. Obiectivul concursului a fost crearea si gasirea unui logo pentru produsele ecologice preambalate.
UE are un nou logo ecologic
Din martie pâna în iulie 2009, 3422 de studenti la design au participat la concurs. Acest numar impresionant de propuneri a fost ulterior evaluat de un juriu profesionist care a avut sarcina dificila de a alege primele 10 logo-uri. Dupa verificarea drepturilor de autor, trei candidati s-au calificat pentru a participa la un sistem deschis de votare online pentru alegerea câstigatorului. Din 6 decembrie pâna în 31 ianuarie 2010, aproximativ 130.000 voturi au fost exprimate în favoarea noului simbol ecologic al UE.
Studentul german la design, Dušan Milenkovic, a câstigat cu logo-ul sau, "Euro-frunza", care a primit 63% din numarul total de voturi din partea publicului european.
Pentru informatii suplimentare despre noul logo ecologic al UE, consultati sectiunea Pentru informatii suplimentare despre noul logo ecologic al UE, consultati sectiunea.


Source: http://ec.europa.eu/agriculture/organic/splash_en

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...