Sunday, February 17, 2013

Exclusiv: Top Tari Corupte - Raportul Transparentei Companiei Google - Guvernul Se Supune Oamenilor Astea Sunt Regulile - Democratia Este Depasita - Adevata Presa Este Cea Produsa De Oamenii De Rand Nu De Catre Corporatii - Lumea Se Trezeste La Adevarata Realitate :)

people are the real journalists, revolution of ideas, freedom movement, civil liberties


Asemenea altor companii de tehnologie şi comunicații, Google primeşte în mod regulat, din partea agenţiilor guvernamentale şi a curţilor de judecată din întreaga lume, solicitări de a elimina anumite materiale din serviciile noastre. În acest raport, afişăm numărul de solicitări primite de la fiecare guvern, pe perioade de şase luni, cu anumite limite.

Guvernele solicită companiilor să elimine conținut din diverse motive. De exemplu, anumite solicitări de eliminare a conținutului se datorează acuzațiilor de calomniere, iar altele, acuzațiilor conform cărora conținutul încalcă legile locale care interzic conținutul instigator la ură sau materialele destinate adulților. Legile care reglementează aceste aspecte variază în funcţie de țară, iar solicitările reflectă contextul legal dintr-o anumită jurisdicție. Sperăm că acest instrument va fi util în discuțiile despre ce sferă de aplicare și câtă autoritate au solicitările guvernamentale.

După perioada de raportare

  Toate solicitările
  Ordine judecătoreşti
  Guvernul, poliţia etc.
31.12.200931.12.201031.12.201105001.0001.5002.000Finalul perioadei de timpSolicitări de eliminare a conţinutului

După motiv (din iulie 2010)

  Ordine judecătoreşti
  Guvernul, poliţia etc.
0%10%20%30%CalomnieConfidenţialitate şi siguranţăCritică la adresa guvernuluiUzurparea identităţiiMateriale destinate adulțilorConţinut instigator la urăViolenţăDrepturi de autorSecuritate naţionalăDelict religiosMarcă comercialăLegea electoralăAlteleProcentul de solicitări de eliminare

Observaţii notabile – Ianuarie – iunie 2012

  • Am primit o decizie judecătorească de eliminare a 120 de rezultate ale căutării care trimit la site-uri presupuse a face referire la anumite persoane fizice. Nu am eliminat conţinutul ca răspuns la această solicitare, deoarece adresele URL indicate nu făceau referire la persoanele fizice menţionate în decizie.
  • Am primit de la o agenție guvernamentală statală o solicitare de eliminare a unui videoclip YouTube care cuprindea declarații împotriva unor membri ai poliției. Nu am eliminat videoclipul.
  • Am primit de la o agenţie locală de poliţie o solicitare de eliminare a şapte articole de blog pentru faptul că se presupune că acestea ar calomnia un primar local, un judecător şi un comisar-şef de poliţie din statul Pará. Nu am eliminat conţinutul ca răspuns la această solicitare. Am primit o decizie judecătorească de eliminare a 860 de profiluri orkut, pentru faptul că uzurpau identitatea altor persoane. Am eliminat 834 dintre acestea, care au corespuns sferei de aplicare a respectivei decizii.
    Am primit o decizie judecătorească de eliminare a 815 rezultate ale căutării, pentru faptul că trimiteau la imagini şi la site-uri care fac referire la o anumită persoană. Am eliminat 207 dintre rezultatele căutării, care au corespuns sferei de aplicare a respectivei decizii.
  • Am primit de la o autoritate regională o solicitare de eliminare a unui rezultat al căutării care trimitea la un site presupus a calomnia un funcţionar public. Nu am eliminat conţinutul ca răspuns la această solicitare.
  • Serviciul Site-uri Google nu a putut fi accesat în această perioadă de raportare, începând cu data de 11 octombrie 2009.
  • Serviciul YouTube nu a fost accesibil în această perioadă de raportare, începând cu data de 23 martie 2009. [Sursa: New York Times]
  • Am primit de la biroul unui primar local o solicitare de eliminare a cinci bloguri conţinând critici la adresa primarului. Nu am eliminat conţinutul ca răspuns la această solicitare.
  • Ca răspuns la o decizie judecătorească, am eliminat 992 de rezultate ale căutării presupuse a fi încălcat viața privată a unei persoane. Am primit de la reprezentanții legali ai unui fost politician o solicitare de eliminare a unui articol de blog care se presupune că l-ar calomnia prin dezvăluirea legăturilor sale cu activitatea de lobby farmaceutic. Nu am eliminat articolul de blog.
  • Numărul de solicitări primite pentru eliminarea unor conținuturi a crescut cu 132 % în comparaţie cu perioada de raportare precedentă.
  • Ca răspuns la o decizie judecătorească, am eliminat opt rezultate ale căutării care trimit la site-uri presupuse a o calomnia pe soţia unui politician. Separat, am primit o decizie judecătorească de eliminare a 111 rezultate ale căutării care trimit la site-uri cu materiale care încalcă protecţia mărcilor comerciale. Nu am eliminat conţinutul ca răspuns la această solicitare, deoarece adresele URL specificate nu aveau legătură cu motivul eliminării menţionat în decizia judecătorească.
    Am primit de la BPjM (Departamentul federal pentru mijloace de comunicare în masă nocive pentru persoanele tinere) o solicitare de eliminare a unui videoclip YouTube care conţinea limbaj obscen la adresa poliţiei. Am restricţionat vizionarea videoclipului YouTube în conformitate cu legile locale. De asemenea, am primit de la Agenţia pentru Protecţia Tinerilor Jugendschutz.net două solicitări de eliminare a 316 videoclipuri pentru presupusa încălcare a Legii germane privind copiii şi tinerii, precum şi a altor legi locale. Am restricţionat vizionarea majorităţii videoclipurilor pentru persoanele aflate în Germania, conform legilor locale.
  • Numărul de solicitări primite pentru eliminarea unor conținuturi a crescut cu 140 % în comparaţie cu perioada de raportare precedentă.
  • Am primit de la Direcția pentru accize și operațiuni vamale din Hong Kong o solicitare de eliminare a 370 de videoclipuri YouTube pentru faptul că acestea conțineau materiale care se presupune că încălcau drepturile de autor. Nu am eliminat conținutul ca răspuns la această solicitare, deoarece notificarea era incompletă.
  • Ca răspuns la o decizie judecătorească, am eliminat 360 de rezultate ale căutării. Rezultatele căutării trimiteau la 360 de pagini web care conţineau filme pentru adulţi presupuse a fi încălcat viaţa privată a unei persoane.

Iran

  • Am primit de la o persoană fizică o decizie judecătorească în materie civilă care era adresată Camerei Deputaţilor. Decizia solicita eliminarea rezultatelor căutării care trimiteau la pagini de pe site-ul oficial al Camerei Deputaţilor presupuse a fi încălcat viaţa privată a unei persoane fizice. Nu am eliminat conţinutul ca răspuns la această solicitare, în schimb am îndrumat persoana către webmasterul Camerei Deputaţilor. Am primit de la o persoană fizică o decizie judecătorească în materie civilă care era adresată unei terţe părţi. Am eliminat 140 de rezultate ale căutării, pe care le-am stabilit ca încadrându-se în sfera de aplicare a deciziei.
  • Am primit de la o agenție de poliție locală o solicitare de eliminare a 14 rezultate ale căutării, pentru faptul că trimiteau la site-uri care criticau poliția și care pretindeau că anumite persoane ar fi fost implicate în ascunderea unor infracțiuni. Nu am eliminat conținutul ca răspuns la această solicitare. În plus, am primit de la o altă agenție de poliție locală o solicitare de eliminare a unui videoclip YouTube care o acuza de rasism. Nu am eliminat conținutul ca răspuns la această solicitare.
  • Numărul de solicitări primite pentru eliminarea unor conținuturi a crescut cu 98 % în comparaţie cu perioada de raportare precedentă.
  • Am primit de la reprezentanţii legali ai unui membru al familiei regale o solicitare de eliminare a cinci articole de blog cu imagini presupuse că i-ar fi încălcat viaţa privată. Am eliminat patru dintre articolele de blog menţionate în solicitare.
  • Am primit, de la Ministerul rus de Interne, o solicitare de eliminare a 160 de videoclipuri YouTube, în care se presupune că există conţinut extremist care ar încălca articolul 13 din Legea federală privind contracararea activităţilor extremiste. Am restricţionat vizionarea respectivelor videoclipuri pentru persoanele aflate în Rusia.
  • Numărul de solicitări primite pentru eliminarea unor conținuturi a crescut cu 60 % în comparaţie cu perioada de raportare precedentă.
  • Am primit cinci solicitări şi o decizie judecătorească de eliminare a şapte videoclipuri YouTube care conţineau critici la adresa agenţiilor guvernamentale locale şi statale, membrilor poliţiei sau funcţionarilor publici. Nu am eliminat conţinutul ca răspuns la aceste solicitări. Am primit o decizie judecătorească de eliminare a 1754 de mesaje din Grupuri Google referitoare la un caz de calomniere continuă a unui bărbat şi a familiei sale. Am eliminat 1664 dintre mesaje, care au corespuns sferei de aplicare a deciziei.
    Am primit trei decizii judecătoreşti de eliminare a 641 de rezultate ale căutării care trimit la site-uri web presupuse a calomnia organizaţii şi persoane fizice. Am eliminat 233 dintre rezultatele solicitate ale căutării, care au corespuns sferei de aplicare a deciziilor.
    Ca răspuns la o decizie judecătorească, am eliminat 156 de rezultate ale căutării, deoarece paginile web în cauză utilizau o marcă comercială ce încălca o decizie anterioară.
  • Numărul de solicitări primite pentru eliminarea unor conținuturi a crescut cu 46 % în comparaţie cu perioada de raportare precedentă.
  • Am primit de la Ministerul Informaţiilor, Comunicaţiilor şi Tehnologiei din Thailanda două solicitări de eliminare a 14 videoclipuri YouTube care se presupune că ar insulta monarhia, încălcând astfel legea thailandeză pentru lezmaiestate. Am restricţionat vizionarea a trei dintre aceste videoclipuri pentru persoanele aflate în Thailanda, din respect pentru legea locală.
  • Am primit de la reprezentanţii legali ai unui membru al executivului o solicitare de eliminare a 10 videoclipuri YouTube pentru presupusă calomniere. Nu am eliminat conţinutul ca răspuns la această solicitare.
  • Am primit de la Telecommunications Communication Presidency of the Information and Communications Technologies Authority 148 de solicitări de eliminare a 426 de videoclipuri YouTube, bloguri Blogger, a unui document Google şi a unui rezultat al căutării, pentru presupuse critici la adresa lui Atatürk, a guvernului sau a identităţii şi valorilor naţionale. Am restricţionat accesul utilizatorilor turci la 63% dintre videoclipurile YouTube. Nu am eliminat conţinutul ca răspuns la solicitările legate de căutarea pe web, blogurile Blogger sau solicitarea individuală de eliminare a unui document Google. Am primit de la Telecommunications Communication Presidency of the Information and Communications Technologies Authority solicitări de eliminare a unor bloguri, pentru faptul că acestea discutau despre independenţa minorităţilor şi dezvăluiau detalii despre viaţa privată a politicienilor. Nu am eliminat conţinutul ca răspuns la aceste solicitări.
    Am primit de la o agenţie locală de poliţie, în numele unei persoane fizice, o solicitare de eliminare a 242 de videoclipuri YouTube care fac referire la acea persoană. Nu am eliminat conţinutul ca răspuns la această solicitare.
  • Numărul de solicitări primite pentru eliminarea unor conținuturi a crescut cu 1.013 % în comparaţie cu perioada de raportare precedentă.
Ordine judecătoreştiAlte solicitări (organe executive, poliţie etc.)
Ţară
SolicităriOnorate Elemente SolicităriOnorate Elemente 
3
100%
11
1
0%
1
21
90%
200
3
33%
10
5
0%
80
8
25%
12
2
100%
10
1
0%
1
1
0%
1
10
60%
13
1
0%
1
143
70%
2.220
48
10%
90
16
81%
179
17
35%
28
1
0%
1
1
100%
1
1
100%
1
32
28%
187
4
50%
6
4
0%
8
37
84%
1.191
35
60%
59
180
82%
1.050
67
78%
853
1
0%
7
2
50%
2
1
0%
370
20
65%
487
64
23%
109
3
100%
7
1
100%
1
1
0%
1
3
67%
6
1
0%
1
18
83%
220
7
29%
54
14
29%
110
2
0%
6
2
50%
17
1
0%
6
1
0%
1
2
50%
2
1
0%
15
3
33%
4
18
56%
2.989
79
62%
204
2
0%
2
4
75%
4
1
100%
1
1
100%
5
2
50%
13
2
100%
2
7
71%
212
3
100%
5
2
50%
9
2
0%
2
2
0%
7
3
67%
7
1
0%
1
1
0%
3
2
0%
2
4
100%
174
1
0%
2
1
100%
2
1
100%
2
2
0%
2
17
47%
18
52
10%
156
209
46%
3.613
64
44%
554
2
100%
2
2
0%
6
8
0%
9
2
100%
14
1
0%
10
48
46%
102
453
45%
1.982
2
0%
2
Total789
12.7761.002
4.982

Ianuarie – iunie 2012

  • Am primit o decizie judecătorească de eliminare a 120 de rezultate ale căutării care trimit la site-uri presupuse a face referire la anumite persoane fizice. Nu am eliminat conţinutul ca răspuns la această solicitare, deoarece adresele URL indicate nu făceau referire la persoanele fizice menţionate în decizie.

Ianuarie – iunie 2010

  • Instanţele de judecată din Argentina au emis două ordine pentru eliminarea fiecărui rezultat al căutării în care se menţiona numele unei anumite persoane în corespondenţă cu o anumită categorie de conţinut. Numărul de rezultate ale căutării care se încadrează în această solicitare a depăşit 100.000. Nu am încercat să aproximăm numărul de elemente individuale de conţinut acoperite de cele două ordine judecătoreşti. Google a înaintat un recurs pentru acele ordine.

Iulie – decembrie 2009

  • Un procuror federal susţinea că pe două bloguri politice au apărut informaţii despre el şi soţia sa (judecătoare federală) şi ne-a cerut să le eliminăm. Am eliminat o parte a unuia dintre bloguri, pe motiv că dezvăluia informaţii personale despre judecător, dar alt conţinut nu am eliminat de pe bloguri, deoarece nu încălca politicile noastre interne.

Ianuarie – iunie 2012

  • Am primit de la o agenție guvernamentală statală o solicitare de eliminare a unui videoclip YouTube care cuprindea declarații împotriva unor membri ai poliției. Nu am eliminat videoclipul.

Ianuarie – iunie 2012

  • Am primit de la o agenţie locală de poliţie o solicitare de eliminare a şapte articole de blog pentru faptul că se presupune că acestea ar calomnia un primar local, un judecător şi un comisar-şef de poliţie din statul Pará. Nu am eliminat conţinutul ca răspuns la această solicitare. Am primit o decizie judecătorească de eliminare a 860 de profiluri orkut, pentru faptul că uzurpau identitatea altor persoane. Am eliminat 834 dintre acestea, care au corespuns sferei de aplicare a respectivei decizii.
    Am primit o decizie judecătorească de eliminare a 815 rezultate ale căutării, pentru faptul că trimiteau la imagini şi la site-uri care fac referire la o anumită persoană. Am eliminat 207 dintre rezultatele căutării, care au corespuns sferei de aplicare a respectivei decizii.

Iulie – decembrie 2011

  • În decembrie, am primit o decizie a unui tribunal electoral care a determinat eliminarea a patru profiluri orkut din cauza unor materiale asociate campaniilor politice.

Iulie – decembrie 2010

  • În perioada electorală a lunii octombrie din Brazilia, numărul de ordine judecătoreşti emise de tribunale a crescut, dispunând eliminarea conţinutului asociat campaniilor politice. În plus, un tribunal a dispus eliminarea a peste 11.500 de fotografii de pe Picasa. În cadrul procesului, s-a susținut că fotografiile respective conţineau imagini şi pagini din cărţi protejate prin drepturi de autor.

Ianuarie – iunie 2010

  • Peste 50% dintre solicitările de eliminare a conţinutului au legătură cu orkut. În mod atipic, într-un proces care nu avea legătură cu orkut, tribunalul a dispus eliminarea a peste 18.000 de fotografii de pe Picasa. În cadrul procesului, s-a afirmat că fotografiile respective conţineau imagini şi pagini din cărţi protejate prin drepturi de autor.
  • Numărul de solicitări primite pentru eliminarea unor conținuturi a crescut cu 37 % în comparaţie cu perioada de raportare precedentă.

Iulie – decembrie 2009

  • Majoritatea solicitărilor de eliminare a conţinutului primite din Brazilia cu privire la orkut făceau referire la presupusa uzurpare a identităţii sau calomniere.

Iulie – decembrie 2011

  • Am primit de la Oficiul pentru pașapoarte din Canada o solicitare de a elimina un videoclip YouTube cu un cetățean canadian urinând pe propriul pașaport și aruncându-l în toaletă. Nu am eliminat videoclipul.

Iulie – decembrie 2009

  • Am primit o solicitare din partea unui politician canadian de a elimina un blog pe care se criticau politicile sale. Am refuzat eliminarea blogului deoarece acesta nu încălca politicile noastre.

Ianuarie – iunie 2012

  • Am primit de la o autoritate regională o solicitare de eliminare a unui rezultat al căutării care trimitea la un site presupus a calomnia un funcţionar public. Nu am eliminat conţinutul ca răspuns la această solicitare.
  • Serviciul Site-uri Google nu a putut fi accesat în această perioadă de raportare, începând cu data de 11 octombrie 2009.
  • Serviciul YouTube nu a fost accesibil în această perioadă de raportare, începând cu data de 23 martie 2009. [Sursa: New York Times]

Iulie – decembrie 2011

Ianuarie – iunie 2011

  • Am primit trei solicitări de eliminare a unui număr total de 121 de elemente din serviciile noastre. Am eliminat anunţurile care încălcau politicile AdWords ca răspuns la două dintre acele solicitări, dar nu am eliminat conţinutul. Nu am comunicat detaliile referitoare la una dintre solicitări, deoarece avem motive să credem că guvernul chinez ne interzice să divulgăm informaţiile în totalitate.
  • Serviciul Site-uri Google nu a putut fi accesat în această perioadă de raportare, începând cu data de 11 octombrie 2009.
  • Serviciul YouTube nu a fost accesibil în această perioadă de raportare, începând cu data de 23 martie 2009. [Sursa: New York Times]

Iulie – decembrie 2010

  • În perioada în care asocierea în participațiune în care Google este parte, administra google.cn, rezultatele căutării erau supuse cenzurării în urma solicitărilor agențiilor guvernamentale responsabile cu reglementarea internetului. Oficialii chinezi consideră secrete de stat solicitările de cenzurare, astfel încât nu putem dezvălui informații despre solicitările de eliminare a conținutului pentru cele două perioade de raportare din intervalul iulie 2009 – iunie 2010. După cum am anunțat în iunie 2010, utilizatorii care accesau pagina de destinație a site-ului google.cn văd acum un link spre google.com.hk (site-ul pentru Hong Kong), unde pot să efectueze căutări pe web sau să continue să utilizeze serviciile google.cn, precum Muzică și Traducere de text, pe care le putem furniza la nivel local fără filtrare.
    Prin urmare, începând cu perioada de raportare iulie – decembrie 2010, dezvăluim numărul solicitărilor de eliminare a conținutului pe care le primim de la guvernul chinez. (Nu am primit nicio solicitare pentru perioada de raportare respectivă.)
  • Serviciul Site-uri Google nu a putut fi accesat în această perioadă de raportare, începând cu data de 11 octombrie 2009.
  • Serviciul YouTube nu a fost accesibil în această perioadă de raportare, începând cu data de 23 martie 2009. [Sursa: New York Times]

Ianuarie – iunie 2010

  • În perioada în care societatea mixtă Google administra google.cn, rezultatele căutării erau supuse cenzurii ca urmare a solicitărilor din partea agenţiilor guvernamentale responsabile cu reglementările de pe internet. Solicitările de cenzură sunt considerate de către oficialii chinezi a fi secrete de stat, astfel că nu putem divulga informaţii cu privire la solicitările de eliminare a conţinutului pentru cele două perioade de facturare din intervalul iulie 2009 - iunie 2010.
  • Serviciul Site-uri Google nu a putut fi accesat în această perioadă de raportare, începând cu data de 11 octombrie 2009.
  • Serviciul YouTube nu a fost accesibil în această perioadă de raportare, începând cu data de 23 martie 2009. [Sursa: New York Times]

Iulie – decembrie 2009

  • În perioada în care societatea mixtă Google administra google.cn, rezultatele căutării erau supuse cenzurii ca urmare a solicitărilor din partea agenţiilor guvernamentale responsabile cu reglementările de pe internet. Solicitările de cenzură sunt considerate de către oficialii chinezi a fi secrete de stat, astfel că nu putem divulga informaţii cu privire la solicitările de eliminare a conţinutului pentru cele două perioade de facturare din intervalul iulie 2009 - iunie 2010.
  • Serviciul Blogger nu a fost accesibil în această perioadă de raportare, începând cu data de 1 iunie 2009. [Sursa: Danwei]
  • Serviciul Site-uri Google nu a putut fi accesat în această perioadă de raportare, începând cu data de 11 octombrie 2009.
  • Serviciul YouTube nu a fost accesibil în această perioadă de raportare, începând cu data de 23 martie 2009. [Sursa: New York Times]

Ianuarie – iunie 2011

  • Începând cu perioada de raportare ianuarie – iunie 2011, numărul solicitărilor de eliminare a conținutului din produsele de căutare Google nu mai include cazurile în care conținutul original nu mai este vizibil pe web, de exemplu, în cazul în care webmasterul l-a eliminat. (Este posibil ca acest conținut să fie vizibil pentru un timp în indexul de căutare Google după ce dispare originalul, sub forma unei copii stocate în memoria cache sau a unui fragment de căutare.) Această schimbare poate fi explicația pentru scăderea numărului elementelor pentru care s-a solicitat eliminarea între 2010 și 2011. În plus, o solicitare de la Autoritatea pentru Reglementarea Alimentelor și Medicamentelor din Coreea (KFDA) a dus la eliminarea a 441 de anunțuri care încălcau reglementările KFDA.

Iulie – decembrie 2010

  • Cele mai multe dintre cele peste 32.000 de adrese URL individuale pe care au dorit agenţiile guvernamentale coreene să le eliminăm au fost reprezentate de rezultate ale căutării pe google.co.kr care conţineau numere RRN.
  • Numărul de solicitări primite pentru eliminarea unor conținuturi a crescut cu 48 % în comparaţie cu perioada de raportare precedentă.

Ianuarie – iunie 2010

  • Cele mai multe dintre cele peste 15.000 de adrese URL individuale pe care au dorit agenţiile guvernamentale coreene să le eliminăm au fost reprezentate de rezultate ale căutării pe google.co.kr care conţineau numere RRN.
  • Numărul de solicitări primite pentru eliminarea unor conținuturi a crescut cu 47 % în comparaţie cu perioada de raportare precedentă.

Egipt

Ianuarie – iunie 2011

Ianuarie – iunie 2012

  • Am primit de la biroul unui primar local o solicitare de eliminare a cinci bloguri conţinând critici la adresa primarului. Nu am eliminat conţinutul ca răspuns la această solicitare.

Ianuarie – iunie 2012

  • Ca răspuns la o decizie judecătorească, am eliminat 992 de rezultate ale căutării presupuse a fi încălcat viața privată a unei persoane. Am primit de la reprezentanții legali ai unui fost politician o solicitare de eliminare a unui articol de blog care se presupune că l-ar calomnia prin dezvăluirea legăturilor sale cu activitatea de lobby farmaceutic. Nu am eliminat articolul de blog.
  • Numărul de solicitări primite pentru eliminarea unor conținuturi a crescut cu 132 % în comparaţie cu perioada de raportare precedentă.

Ianuarie – iunie 2011

  • Un singur mandat judecătoresc a dus la eliminarea a 180 de articole din Grupuri Google care erau asociate unui caz de calomnie la adresa unui bărbat şi a soţiei acestuia.

Ianuarie – iunie 2012

  • Ca răspuns la o decizie judecătorească, am eliminat opt rezultate ale căutării care trimit la site-uri presupuse a o calomnia pe soţia unui politician. Separat, am primit o decizie judecătorească de eliminare a 111 rezultate ale căutării care trimit la site-uri cu materiale care încalcă protecţia mărcilor comerciale. Nu am eliminat conţinutul ca răspuns la această solicitare, deoarece adresele URL specificate nu aveau legătură cu motivul eliminării menţionat în decizia judecătorească.
    Am primit de la BPjM (Departamentul federal pentru mijloace de comunicare în masă nocive pentru persoanele tinere) o solicitare de eliminare a unui videoclip YouTube care conţinea limbaj obscen la adresa poliţiei. Am restricţionat vizionarea videoclipului YouTube în conformitate cu legile locale. De asemenea, am primit de la Agenţia pentru Protecţia Tinerilor Jugendschutz.net două solicitări de eliminare a 316 videoclipuri pentru presupusa încălcare a Legii germane privind copiii şi tinerii, precum şi a altor legi locale. Am restricţionat vizionarea majorităţii videoclipurilor pentru persoanele aflate în Germania, conform legilor locale.
  • Numărul de solicitări primite pentru eliminarea unor conținuturi a crescut cu 140 % în comparaţie cu perioada de raportare precedentă.

Iulie – decembrie 2011

  • Un ordin judecătoresc a dus la eliminarea a 898 de rezultate ale căutării care trimiteau la forumuri şi bloguri ce conţineau afirmaţii referitoare la o agenţie guvernamentală şi la unul dintre angajaţii acesteia, pe care instanţa de judecată le-a considerat a nu fi credibile. Am primit o solicitare de a elimina 70 de videoclipuri YouTube deoarece se pretindea că încălcau Actul pentru Copii şi Tineri din Germania. Am restricţionat accesarea câtorva dintre videoclipuri, în conformitate cu legile locale.

Ianuarie – iunie 2010

  • Un număr semnificativ de solicitări din Germania pentru eliminarea de conţinut au provenit din ordine judecătoreşti referitoare la calomniere în cadrul rezultatelor căutării.

Iulie – decembrie 2009

  • Un număr semnificativ de solicitări din Germania pentru eliminarea de conţinut au provenit din ordine judecătoreşti referitoare la calomniere în cadrul rezultatelor căutării. Aproximativ 11% dintre solicitările de eliminare din Germania sunt asociate conţinutului care promovează nazismul sau conţinutului care promovează negarea Holocaustului, ambele activităţi fiind ilegale conform legii din Germania.

Ianuarie – iunie 2012

  • Am primit de la Direcția pentru accize și operațiuni vamale din Hong Kong o solicitare de eliminare a 370 de videoclipuri YouTube pentru faptul că acestea conțineau materiale care se presupune că încălcau drepturile de autor. Nu am eliminat conținutul ca răspuns la această solicitare, deoarece notificarea era incompletă.

Ianuarie – iunie 2012

  • Ca răspuns la o decizie judecătorească, am eliminat 360 de rezultate ale căutării. Rezultatele căutării trimiteau la 360 de pagini web care conţineau filme pentru adulţi presupuse a fi încălcat viaţa privată a unei persoane.

Iulie – decembrie 2011

  • Numărul de solicitări primite pentru eliminarea unor conținuturi a crescut cu 49 % în comparaţie cu perioada de raportare precedentă.

Ianuarie – iunie 2011

  • Am primit de la agenţii de poliţie locale şi statale solicitări de eliminare a unor videoclipuri YouTube care afişau proteste împotriva unor lideri sociali sau care utilizau limbaj jignitor la adresa unor lideri religioşi. Am respins majoritatea solicitărilor şi am restricţionat numai la nivel local videoclipurile care păreau să încalce legile locale care interzic discursurile care instigă la duşmănie între comunităţi. În plus, am primit de la o agenţie de poliţie locală o solicitare de eliminare a 236 de comunităţi şi profiluri orkut care criticau un politician local. Nu am eliminat conţinutul ca răspuns la această solicitare, deoarece nu încălca Regulile comunităţii noastre sau legile locale.

Iulie – decembrie 2010

  • Am primit de la diverse agenţii de poliţie solicitări de eliminare a unui blog şi a unor videoclipuri YouTube care criticau şefi de guverne statale şi funcţionari superiori din diverse state. Nu am eliminat conţinutul ca răspuns la aceste solicitări.
  • Numărul de solicitări primite pentru eliminarea unor conținuturi a crescut cu 123 % în comparaţie cu perioada de raportare precedentă.

Iulie – decembrie 2009

  • În ultima jumătate a anului 2009, majoritatea solicitărilor provenite din India pentru eliminarea conţinutului de pe orkut s-au referit la presupusa uzurpare a identităţii sau calomniere.

Iran

Ianuarie – iunie 2012

Iulie – decembrie 2011

Ianuarie – iunie 2011

Iulie – decembrie 2010

Ianuarie – iunie 2010

Iulie – decembrie 2009

Ianuarie – iunie 2012

  • Am primit de la o persoană fizică o decizie judecătorească în materie civilă care era adresată Camerei Deputaţilor. Decizia solicita eliminarea rezultatelor căutării care trimiteau la pagini de pe site-ul oficial al Camerei Deputaţilor presupuse a fi încălcat viaţa privată a unei persoane fizice. Nu am eliminat conţinutul ca răspuns la această solicitare, în schimb am îndrumat persoana către webmasterul Camerei Deputaţilor. Am primit de la o persoană fizică o decizie judecătorească în materie civilă care era adresată unei terţe părţi. Am eliminat 140 de rezultate ale căutării, pe care le-am stabilit ca încadrându-se în sfera de aplicare a deciziei.

Ianuarie – iunie 2011

  • Am primit de la Poliţia Centrală din Italia o solicitare de eliminare a unui videoclip YouTube care satiriza stilul de viaţă al premierului Silvio Berlusconi. Nu am eliminat conţinutul ca răspuns la această solicitare.

Iulie – decembrie 2010

  • Am primit, din partea Poliţiei Centrale din Italia, o solicitare de a elimina un videoclip YouTube care îl critica pe prim ministrul Silvio Berlusconi şi simula asasinarea acestuia cu un pistol, la finalul videoclipului. Am eliminat videoclipul deoarece încălca regulamentul comunităţii YouTube.

Ianuarie – iunie 2010

  • Am primit de la un minister local din Kazahstan o solicitare de a elimina canalul YouTube corespunzător unui post TV care susține opoziția. Nu am eliminat canalul.

Iulie – decembrie 2011

Ianuarie – iunie 2011

Ianuarie – iunie 2010

Ianuarie – iunie 2012

  • Am primit de la o agenție de poliție locală o solicitare de eliminare a 14 rezultate ale căutării, pentru faptul că trimiteau la site-uri care criticau poliția și care pretindeau că anumite persoane ar fi fost implicate în ascunderea unor infracțiuni. Nu am eliminat conținutul ca răspuns la această solicitare. În plus, am primit de la o altă agenție de poliție locală o solicitare de eliminare a unui videoclip YouTube care o acuza de rasism. Nu am eliminat conținutul ca răspuns la această solicitare.
  • Numărul de solicitări primite pentru eliminarea unor conținuturi a crescut cu 98 % în comparaţie cu perioada de raportare precedentă.

Iulie – decembrie 2011

  • Am primit, de la Asociaţia Ofiţerilor de Poliţie din Regatul Unit, o solicitare de a elimina cinci conturi de utilizator despre care se pretindea că promovează terorismul. Am închis aceste conturi deoarece încălcau Regulamentul comunităţii YouTube. Ca urmare a acestui fapt, au fost eliminate aproximativ 640 de videoclipuri.

Ianuarie – iunie 2011

  • Numărul de solicitări primite pentru eliminarea unor conținuturi a crescut cu 71 % în comparaţie cu perioada de raportare precedentă.

Iulie – decembrie 2010

  • Oficiul pentru Comerţ Loial din Marea Britanie a solicitat eliminarea unor anunţuri frauduloase care trimiteau la escrocherii. Am eliminat în total 93360 de elemente.

Maroc

Ianuarie – iunie 2010

Iulie – decembrie 2009

Ianuarie – iunie 2012

  • Am primit de la reprezentanţii legali ai unui membru al familiei regale o solicitare de eliminare a cinci articole de blog cu imagini presupuse că i-ar fi încălcat viaţa privată. Am eliminat patru dintre articolele de blog menţionate în solicitare.

Myanmar

Iulie – decembrie 2011

Ianuarie – iunie 2011

Iulie – decembrie 2010

Ianuarie – iunie 2010

Iulie – decembrie 2009

Ianuarie – iunie 2011

  • Două solicitări s-au soldat cu eliminarea a 1814 articole din AdWords care încălcau legile norvegiene privind marketingul.

Iulie – decembrie 2011

  • Am primit de la Ministerul Tehnologiei Informaţiei din cadrul guvernului pakistanez o solicitare de eliminare a şase videoclipuri YouTube care satirizau armata şi politicienii de rang înalt. Nu am eliminat conţinutul ca răspuns la această solicitare.

Ianuarie – iunie 2010

Iulie – decembrie 2011

Ianuarie – iunie 2012

  • Am primit, de la Ministerul rus de Interne, o solicitare de eliminare a 160 de videoclipuri YouTube, în care se presupune că există conţinut extremist care ar încălca articolul 13 din Legea federală privind contracararea activităţilor extremiste. Am restricţionat vizionarea respectivelor videoclipuri pentru persoanele aflate în Rusia.

Siria

Ianuarie – iunie 2011

Iulie – decembrie 2010

Ianuarie – iunie 2010

Iulie – decembrie 2009

Ianuarie – iunie 2012

  • Numărul de solicitări primite pentru eliminarea unor conținuturi a crescut cu 60 % în comparaţie cu perioada de raportare precedentă.

Iulie – decembrie 2011

  • Am primit de la Autoritatea spaniolă pentru Protecţia Datelor 14 solicitări de eliminare a 270 de rezultate ale căutării care trimiteau la bloguri şi site-uri care făceau referire la persoane private şi persoane publice. Autoritatea spaniolă pentru Protecţia Datelor a dispus, de asemenea, eliminarea a trei bloguri publicate pe Blogger şi a trei videoclipuri găzduite pe YouTube. Nu am eliminat conţinutul ca răspuns la aceste solicitări.

Ianuarie – iunie 2010

  • Numărul de solicitări primite pentru eliminarea unor conținuturi a crescut cu 75 % în comparaţie cu perioada de raportare precedentă.

Ianuarie – iunie 2012

  • Am primit cinci solicitări şi o decizie judecătorească de eliminare a şapte videoclipuri YouTube care conţineau critici la adresa agenţiilor guvernamentale locale şi statale, membrilor poliţiei sau funcţionarilor publici. Nu am eliminat conţinutul ca răspuns la aceste solicitări. Am primit o decizie judecătorească de eliminare a 1754 de mesaje din Grupuri Google referitoare la un caz de calomniere continuă a unui bărbat şi a familiei sale. Am eliminat 1664 dintre mesaje, care au corespuns sferei de aplicare a deciziei.
    Am primit trei decizii judecătoreşti de eliminare a 641 de rezultate ale căutării care trimit la site-uri web presupuse a calomnia organizaţii şi persoane fizice. Am eliminat 233 dintre rezultatele solicitate ale căutării, care au corespuns sferei de aplicare a deciziilor.
    Ca răspuns la o decizie judecătorească, am eliminat 156 de rezultate ale căutării, deoarece paginile web în cauză utilizau o marcă comercială ce încălca o decizie anterioară.
  • Numărul de solicitări primite pentru eliminarea unor conținuturi a crescut cu 46 % în comparaţie cu perioada de raportare precedentă.

Iulie – decembrie 2011

  • Am primit de la o agenţie de poliţie locală o solicitare de eliminare a unui blog, din cauza unui articol presupus că ar fi calomniat un funcţionar din poliţie aflat în calitate personală. Nu am eliminat conţinutul ca răspuns la această solicitare, pe care am clasificat-o în acest raport drept solicitare de eliminare a unei calomnii. Am primit de la o agenţie de poliţie locală o solicitare de eliminare a 1400 de videoclipuri YouTube pentru presupusă hărţuire. Nu am eliminat conţinutul ca răspuns la această solicitare. Separat, am primit de la o altă agenţie de poliţie locală o solicitare de eliminare a cinci conturi de utilizator presupuse a avea conţinut ameninţător şi/sau hărţuitor. Am închis patru dintre ele, fapt care s-a materializat în eliminarea a 300 de videoclipuri, dar nu am închis contul rămas, cu 54 de videoclipuri.
    Am primit o decizie judecătorească de eliminare a 218 rezultate ale căutării care trimiteau la presupuse site-uri web calomniatoare. Am eliminat 25% dintre rezultatele menţionate în solicitare.
  • Numărul de solicitări primite pentru eliminarea unor conținuturi a crescut cu 103 % în comparaţie cu perioada de raportare precedentă.

Ianuarie – iunie 2011

  • Am primit de la o agenţie de poliţie locală o solicitare de eliminare a unor videoclipuri YouTube cu scene de brutalitate din partea unor poliţişti, pe care nu le-am eliminat. Separat, am primit de la o altă agenţie de poliţie locală solicitări de eliminare a unor videoclipuri presupuse a calomnia funcţionari din poliţie. Nu am eliminat conţinutul ca răspuns la aceste solicitări, pe care le-am clasificat în acest raport drept solicitări de eliminare a calomniilor.
  • Numărul de solicitări primite pentru eliminarea unor conținuturi a crescut cu 70 % în comparaţie cu perioada de raportare precedentă.

Iulie – decembrie 2010

  • Şase decizii judecătoreşti au dus la eliminarea a 1.100 de elemente din Grupuri Google în legătură cu un caz de calomniere continuă a unui bărbat şi a familiei acestuia.

Ianuarie – iunie 2012

  • Am primit de la Ministerul Informaţiilor, Comunicaţiilor şi Tehnologiei din Thailanda două solicitări de eliminare a 14 videoclipuri YouTube care se presupune că ar insulta monarhia, încălcând astfel legea thailandeză pentru lezmaiestate. Am restricţionat vizionarea a trei dintre aceste videoclipuri pentru persoanele aflate în Thailanda, din respect pentru legea locală.

Iulie – decembrie 2011

  • Am primit de la Ministerul Informaţiilor, Comunicaţiilor şi Tehnologiei din Thailanda patru solicitări de eliminare a 149 de videoclipuri YouTube care se presupune că ar insulta monarhia, încălcând astfel legea thailandeză pentru lezmaiestate. Am restricţionat vizionarea a 70% dintre aceste videoclipuri pentru persoanele aflate în Thailanda, din respect pentru legea locală.

Ianuarie – iunie 2011

  • Am primit, de la Ministerul Informațiilor, Comunicațiilor și Tehnologiei din Thailanda, două solicitări de a elimina 225 de videoclipuri YouTube despre care se pretindea că insultau monarhia, încălcând astfel legea lezmaiestății din Thailanda. Am restricționat accesul utilizatorilor din Thailanda la peste 90% dintre videoclipuri.

Iulie – decembrie 2010

  • Am primit, de la Ministerul Informațiilor, Comunicațiilor și Tehnologiei din Thailanda, o solicitare de a elimina 43 de materiale pe motiv că îl batjocoreau sau îl criticau pe rege, încălcând astfel legile lezmaiestății din Thailanda. Am restricționat accesul utilizatorilor din Thailanda la aceste videoclipuri.

Ianuarie – iunie 2012

  • Am primit de la reprezentanţii legali ai unui membru al executivului o solicitare de eliminare a 10 videoclipuri YouTube pentru presupusă calomniere. Nu am eliminat conţinutul ca răspuns la această solicitare.

Ianuarie – iunie 2012

  • Am primit de la Telecommunications Communication Presidency of the Information and Communications Technologies Authority 148 de solicitări de eliminare a 426 de videoclipuri YouTube, bloguri Blogger, a unui document Google şi a unui rezultat al căutării, pentru presupuse critici la adresa lui Atatürk, a guvernului sau a identităţii şi valorilor naţionale. Am restricţionat accesul utilizatorilor turci la 63% dintre videoclipurile YouTube. Nu am eliminat conţinutul ca răspuns la solicitările legate de căutarea pe web, blogurile Blogger sau solicitarea individuală de eliminare a unui document Google. Am primit de la Telecommunications Communication Presidency of the Information and Communications Technologies Authority solicitări de eliminare a unor bloguri, pentru faptul că acestea discutau despre independenţa minorităţilor şi dezvăluiau detalii despre viaţa privată a politicienilor. Nu am eliminat conţinutul ca răspuns la aceste solicitări.
    Am primit de la o agenţie locală de poliţie, în numele unei persoane fizice, o solicitare de eliminare a 242 de videoclipuri YouTube care fac referire la acea persoană. Nu am eliminat conţinutul ca răspuns la această solicitare.
  • Numărul de solicitări primite pentru eliminarea unor conținuturi a crescut cu 1.013 % în comparaţie cu perioada de raportare precedentă.

Iulie – decembrie 2011

  • Am primit de la Telecommunications Communication Presidency of the Information and Communications Technologies Authority o solicitare de eliminare a unui videoclip YouTube cu conţinut instigator la ură şi alte două videoclipuri despre Atatürk. Am eliminat videoclipul cu conţinut instigator la ură, deoarece încălca Regulile comunităţii YouTube, dar nu am eliminat şi restul de conţinut ca răspuns la solicitare. În plus, am primit de la Telecommunications Communication Presidency of the Information and Communications Technologies Authority două solicitări şi de la Ankara Public Prosecutor of the Press Bureau o solicitare de eliminare a unui număr total de şapte videoclipuri YouTube, susţinând că au încălcat Legea 5816 privind infracţiunile împotriva lui Atatürk. Am restricţionat accesul utilizatorilor din Turcia la şase dintre aceste videoclipuri.

Ianuarie – iunie 2011

Iulie – decembrie 2010

  • Am primit, din partea guvernului vietnamez, o solicitare de a elimina rezultatele căutării în funcţie de un anumit termen care conţineau, se pare, descrieri negative ale unor foşti lideri vietnamezi. Am refuzat solicitarea.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...